Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR izravno se primjenjuje u Republici Hrvatskoj od 25. svibnja 2018. godine. Uredba određuje koja su prava pojedinaca, a u skladu s tim i koje su obveze subjekata koji obrađuju osobne podatke poput voditelja obrade odnosno izvršitelja obrade.

Obzirom na to da se pomoću snimke videonadzora može utvrditi identitet pojedinca, ista se klasificira kao osobni podatak posebno osjetljive prirode te je potrebno poduzeti mjere za sigurnost obrade u svakoj tvrtci čiji prostori su pod video nadzorom.

Jedna od tih mjera je obavještavanje klijenata i kupaca o samom video nadzoru, a tu Vam možemo pomoći mi i naše NATPISNE TABLE I NALJEPNICE!

Sama obavijest treba sadržavati sve relevantne informacije sukladno odredbi članka 13. Opće uredbe o zaštiti podataka, te posebno jednostavnu i lako razumljivu sliku uz tekst kojim se ispitanicima pružaju sljedeće informacije:

  • da je prostor pod videonadzorom
  • podatke o voditelju obrade
  • podatke za kontakt putem kojih ispitanik može ostvariti svoja prava.

Primjeri dizajna tabli za video nadzor:

 

Odaberite format (A2, A3, A4 ili A5), boje i ostale elemente svoje nove natpisne table pošaljite nam podatke koji idu na nju i uskladite se s GDPR-om.

ZA SVA PITANJA, SAVJETE I IDEJE POSJETITE NAS U KNJIŽARI KOD VARAŽDINSKOG STAROG GRADA, NAZOVITE NAS NA 042 211 877 ILI SE JAVITE NA GRAFIKA@GIT.HR